fbpx

Οι πολίτες θέλουν προτάσεις και λύσεις, όχι λόγια του αέρα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023
145

«Οι γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά στενάζουν», τονίζει στη συνέντευξή του στο TheOpinion ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Λίλτσης, που έχει θέσει στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας, όλο αυτό το διάστημα, την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε περιοχή του δήμου. Παράλληλα, εξηγεί τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός «Εθνική Παύλου Μελά» που συχνά δίνει ο ίδιος στο ψηφοδέλτιό του.

Κύριε Λίλτση, διεκδικείτε την ψήφο του κόσμου στις εκλογές της Κυριακής στο δήμο Παύλου Μελά. Τι μηνύματα λαμβάνετε από τους πολίτες;

«Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να κάνουν την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στο δήμο Παύλου Μελά στηρίζοντας με την ψήφο τους ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, κοστολογημένο και μελετημένο, κόντρα σε λόγια του αέρα αλλά και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για τις οποίες η απερχόμενη διοίκηση δεσμεύεται ξανά.

Ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει ξεχασμένες γειτονιές, κακοσυντηρημένα πεζοδρόμια, σκοτεινές συνοικίες, ξεχειλισμένους κάδους και είναι αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά και μας γεμίζουν αισιοδοξία και χαμόγελα. Ωστόσο, η ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον δήμο Παύλου Μελά είναι στο χέρι όλων των δημοτών τους οποίους καλώ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στείλουν το μήνυμα της ανατροπής.

Η φράση «Με τους πολίτες, για τους πολίτες» δεν είναι απλώς ένα τσιτάτο, ένα σύνθημα των εκλογών. Είναι τρόπος σκέψης και κουλτούρα. Μαζί με τους συνανθρώπους μας συνδιαμορφώσαμε την πρόταση με την οποία θα διοικήσουμε την επόμενη ημέρα. Και είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα μας επιβραβεύσει γι’ αυτή την επιμονή και την συνέπεια λόγων και πράξεών μας».

Σας έχω ακούσει επανειλημμένα να αναφέρεστε στις γειτονιές και μάλιστα διατείνεστε ότι το πρόγραμμά σας είναι εστιασμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

«Γειτονιές βρώμικες και κάδους ξεχειλισμένους, κακοφωτισμένους δρόμους, κακοσυντηρημένα πεζοδρόμια, λακκούβες στους δρόμους, απουσία χώρων πρασίνου, απουσία αθλητικών εγκαταστάσεων, απουσία δέντρων, απουσία αστυνόμευσης, απουσία αντιπλημμυρικών έργων, μη επαρκείς και σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός σύγχρονου δήμου Παύλου Μελά.

Αυτός είναι ο απολογισμός του έργου της δημοτικής αρχής που διοικεί το δήμο μας τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η εικόνα στις γειτονιές μας. Η εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά οι συνδημότες μας, οι επισκέπτες της περιοχής μας. Και δυστυχώς η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία με την οποία διοικεί η σημερινή διοίκηση. Απουσία οράματος, καμία πρωτοβουλία, μηδενικό σχέδιο, απλή διαχείριση.

Οι γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά στενάζουν. Καθημερινά. Ο κόσμος ταλαιπωρείται, δυσανασχετεί, διαμαρτύρεται. Για εμάς οι γειτονιές παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Όλα ξεκινούν κι όλα τελειώνουν εκεί. Καθημερινά στελέχη μας βρίσκονται στους δρόμους, συζητούν με τους πολίτες, συνδιαμορφώνουν προτάσεις που θα εξελιχθούν σε πολιτικές με έμφαση στα έργα υποδομής, όπως είναι οι δρόμοι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πάρκα. Και φυσικά, η αξιοποίηση του τοπικού μας «πλούτου» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής οικονομίας και τελικά των δημοτών μας.

πως για παράδειγμα με τα παλιά καπνομάγαζα που υπάρχουν σε αφθονία και απουσία στρατηγικού οραματικού σχεδιασμού παραμένουν κουφάρια και ρημάζουν, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών στο δήμο μας και θα μπορούσαν να μετατραπούν σε σήμα κατατεθέν του πολιτισμού της περιοχής.

Η πρώτη μέριμνα για έναν δήμαρχο πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Για το λόγο αυτό στην «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» διαμορφώνουμε νέα αντίληψη στην αυτοδιοικητική λειτουργία. Προτείνουμε την δημιουργία ενός δήμου «στρατηγείο» και κάνουμε μαζί με τους πολίτες τα βήματα στο μέλλον».

Τι περιλαμβάνει το σχέδιό σας για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση εκλογής σας και τι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε ως δήμαρχος εάν εκλεγείτε;

«Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά έχει εκπονήσει μια προγραμματική δέσμη καινοτόμων μεθόδων αξιοποίησης ίδιων δημοτικών πόρων για την επόμενη δημοτική περίοδο. Πρόκειται για ένα δυναμικό σύνολο, στοχευμένων διαδραστικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, με ωφελούμενα πολλαπλά θεματικά πεδία.

Όραμα δικό μου και της ομάδας που με πλαισιώνει είναι να μετατρέψουμε τον δήμο μας σε μια «έξυπνη», σύγχρονη, ευρωπαϊκή, πράσινη πόλη, φιλική προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της. Να γίνει ο δήμος Παύλου Μελά τόπος προορισμού και όχι απλά διέλευσης.

Δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, την καθαριότητα, το περιβάλλον, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Πολιτική Προστασία. Και παράλληλα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε έχουμε προτείνει την συγκρότηση «Ομάδας Καθημερινότητας» η οποία θα αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη του δήμου, εργαζόμενους και αιρετούς και μέριμνά της θα είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Δεν ανακαλύψαμε την… Αμερική! Προτείνουμε τα… αυτονόητα! Βλέπουμε την πολική… αλλιώς! Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί αγαπάμε τον τόπο μας. Έχουμε όμως έναν κανόνα: Θέλουμε να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια και να μην αλλάζουμε πεζοδρόμιο! Το πρώτο πράγμα που θα κάνω εάν με την στήριξη των συμπολιτών μου εκλεγώ δήμαρχος θα είναι να συναντήσω τους εργαζόμενους και να τους γνωρίσω έναν έναν προσωπικά ως… συνεργάτες, όχι υπαλλήλους. Είναι συνεργάτες μας στην προσπάθεια να αλλάξουμε τον τόπο μας. Να καθαρίσουμε την πόλη μας. Να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας».

Έχετε χαρακτηρίσει το ψηφοδέλτιό σας ως «Εθνική Παύλου Μελά». Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του συνδυασμού σας;

«Και εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πολύ υπερήφανοι για την ομάδα μας. Αποτελείται από ανθρώπους του μόχθου, επιστήμονες, έμπειρους αυτοδιοικητικούς, νέους και νέες, μητέρες, επαγγελματίες του τόπου μας, εργαζόμενους του δήμου. Είναι ένας κι ένας και πραγματικά αξίζουν την προσοχή και την ψήφο των συμπολιτών μας. Το ψηφοδέλτιό μας είναι ανανεωμένο κατά 70% σε σχέση με το 2019. Όταν το καταρτίζαμε πήραμε μια απόφαση. Σε αυτό να εκπροσωπούνται όλες οι γειτονιές του δήμου γι’ αυτό θα δείτε ανθρώπους από κάθε τετράγωνο της Ευκαρπίας, της Σταυρούπολης, της Πολίχνης. Ακριβώς για να γνωρίζει η μελλοντική διοίκηση του δήμου όλα τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους με όραμα, μεράκι, σχέδιο, εμπειρία, όρεξη να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν σκληρά. Αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας».