fbpx

Θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Λίλτση για αλλαγή σελίδας στην περιοχή

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022
763

Θετική ανταπόκριση από πολίτες κι εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκει το κάλεσμα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μελά, Γιώργου Λίλτση για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου, ώστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να ανατραπούν οι σημερινοί συσχετισμοί και ο δήμος της δυτικής Θεσσαλονίκης να αλλάξει σελίδα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» Γιώργος Λίλτσης και ο δημοτικός σύμβουλος Παύλου Μελά και επικεφαλής της παράταξης «Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών» Άρης Ιακωβίδης ανακοίνωσαν τον κοινό βηματισμό των δυο παρατάξεων ενόψει των εκλογών του 2023.

Για μια περιοχή με πολλές δυνατότητες η οποία ωστόσο έχασε ευκαιρίες εξαιτίας της σημερινής διοίκησης Παύλου Μελά, έκανε λόγο ο κ. Λίλτσης. Μίλησε για πλούτο της περιοχής που πρέπει να αξιοποιηθεί υπέρ των πολιτών, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας έργων υποδομής, αντιπλημμυρικών έργων, αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων πολιτισμού, ώστε ο δήμος να γίνει σημείο προορισμού των κατοίκων της Θεσσαλονίκης κι όχι διέλευσης όπως είναι σήμερα. Μίλησε αναλυτικά για τις προοπτικές που δημιουργούνται για την ανάπτυξη της περιοχής από την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, εστίασε στην πρόταση της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» σε ό,τι αφορά την διαχείριση του πρώην στρατοπέδου, διεκδικώντας ο δήμος Παύλου Μελά να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. «Να μην γίνει... μια άλλη Μονή Λαζαριστών» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Λίλτσης ανέφερε πως στόχος του είναι να γίνει δήμος Παύλου Μελά, δήμος- πρότυπο και πρωταγωνιστής σε όλα τα επίπεδα: Παιδεία, Πολιτισμό, Ανάπτυξη. Αξιολόγησε το έργο της σημερινής διοίκησης με βαθμό κάτω από τη βάση και συμπλήρωσε: «όταν θα αναλάβουμε τα ηνία της διοίκησης του δήμου για εμάς ο άνθρωπος θα έχει τον πρώτο λόγο». “Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του απέτυχαν. Δεν διέθεταν όραμα. Αρκέστηκαν σε μια διαχείριση της κατάστασης, αδυνατώντας ακόμα και να αντιμετωπίσει ξαφνικές κρίσεις» τόνισε.

Για την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είπε πως πρόκειται για μια καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, ακομμάτιστη και πολυσυλλεκτική. «Σεβόμαστε τα κόμματα και την ιστορία τους. Σεβόμαστε όλες τις απόψεις που διατυπώνονται εντός δημοκρατικού τόξου. Αλλά για εμάς καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων παίζει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η μετατροπή του δήμου Παύλου Μελά σε έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό δήμο» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλο μελά.

Ο κ. Λίλτσης χαρακτήρισε ψευδεπίγραφο το προσκλητήριο του σημερινού δημάρχου για συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «αμετροέπεια» καθώς «κατάφερε να διαλύσει τις παρατάξεις αυτές». Κατήγγειλε επίσης την πρακτική των απευθείας αναθέσεων, σημειώνοντας πως μόνο στην πρώτη θητεία του σημερινού δημάρχου οι απευθείας αναθέσεις ξεπέρασαν τα 4,5 εκ. ευρώ. «Αυτά που μας ενώνουν, είναι περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν. Κι όσα μας χωρίζουν τα συζητάμε και με διάλογο βρίσκουμε κοινό σημείο συνάντησης. Για το λόγο αυτό έχουμε κάνει πρόσκληση συνεργασίας σε όλους εκείνους που θέλουν να δουν τον δήμο Παύλου Μελά να γυρίζει σελίδα. Και θα γυρίσει σελίδα» είπε ο κ. Λίλτσης, κατηγορώντας την διοίκηση πως όχι μόνο δεν ζητά την άποψη της αντιπολίτευσης αλλά δεν επιτρέπει τη διατύπωση αντίθετης και εναλλακτικής πρότασης.

«Δεν είμαστε λάτρεις της καρέκλας αλλά άνθρωποι της δράσης και αποφασίσαμε τη συνεργασία με την παράταξη του κ. Λίλτση, ένα από τα αξιόλογα αυτοδιοικητικά στελέχη του δήμου μας» σημείωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών», Άρης Ιακωβίδης. Ο κ. Ιακωβίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να συστρατευθεί και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» σχολιάζοντας «θέλουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα απαιτεί και δεν θα επαιτεί. Μια ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε ο κ. Ιακωβίδης. «Η διοίκηση του σημερινού δημάρχου έχει παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση» τόνισε. Ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα συνταχθεί από κοινού το προγραμματικό πλαίσιο ενόψει των δημοτικών εκλογών 2023.

Κατά την παρέμβασή του, ο Σάββας Σερασίδης, πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης δήλωσε πως συντάσσεται στο πλευρό του κ. Λίλτση, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Παύλου Μελά και δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά. «Θέλουμε ο δήμος μας να γίνει δήμος πρότυπο. Η διοίκηση να είναι δίπλα στους πολίτες και με την συνεργασία να επιτύχουμε το στόχο αυτό» είπε ο κ. Σερασίδης.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στην παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» οι: Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Γρηγόρης Ιωσηφίδης, Νίκος Κανέλλιας, Γιάννη Καστανίδης, Χρήστος Κουλίδης, Προκόπης Κρίκης, Γιάννης Λάππας, Νίκος Πασχαλίδης και Γιάννης Σταματιάδης.